Arta noastră de a susține dezvoltarea voluntariatul

Ideea proiectului a pornit în Timișoara care, în anul 2023, va fi Capitală Europeană a Culturii. Astfel, ne-am dorit să sprijinim dezvoltarea voluntariatului și întreg procesul nostru și prin artă. Drept urmare, am implicat trei artiști talentați din echipa FITT, care au realizat ilustrațiile și animațiile pe care le găsiți pe site-ul nostru. Ne-am dorit ca fiecare etapă, fiecare demers și fiecare rezultat să fie consemnat și artistic și să ducem câte un strop de talent din Capitala Europeană a Culturii în fiecare județ din țară.

Ilustrațiile au fost realizat Alina-Daniela SFERLE, absolventă a Liceului de Arte din Timișoara și a Facultății de Arte și Design Timișoara (Departamentul de Arte Vizuale). Ea le-au realizat prin desen digital.


Animația de promovare a participării la dialogul din județe este realizată de Eugen PARASCHIVU, absolvent al Liceului de Arte din Timișoara și al Facultății de Arte și Design Timișoara (Departamentul de Arte Vizuale). Aceasta este de tip frame-by-frame, fiind realizată folosind tehnici tradiționale și digitale.


De asemenea, Alina-Daniela SFERLE, împreună cu

Cristian Florin ANGHEL (cel de-al treilea artist, tot absolvent al Liceului de Arte din Timișoara și al Facultății de Arte și Design Timișoara – Departamentul de Arte Vizual), au realizat, prin desen digital și alte tehnici digitale, câte o ilustrație & concept vizual pentru fiecare județ din țară.