Conferința Națională

Ilustrații realizate de Alina-Daniela SFERLE

Acesta este evenimentul final al proiectului, iar varianta pentru care optăm o reprezintă organizarea sa la Casa Tineretului din Timișoara – singurul centru de tineret din România care deține Certificatul de Calitate pentru Centre de Tineret al Consiliului Europei și unul dintre cele doar 14 astfel de centre existente pe tot continentul. Dar, în funcție de dinamica reglementărilor în vigoare în acea perioadă, ne pregătim și pentru organizarea Conferinței în varianta ONLINE.

Participanții pe care îi dorim implicați la Conferința Națională sunt tineri și reprezentanți ai ONG-urilor de/ pentru tineret din toate județele (cel puțin un participant/ județ), membrii GNL și reprezentanți ai autorităților publice locale implicate, de-a lungul timpului, în procesul nostru.

Astfel, în cadrul acestui eveniment, vom prezenta etapele parcurse în proiectul nostru, precum și rezultatele obținute. Totodată, participanții vor avea ocazia să poarte un dialog pe tema proiectelor Strategiei Naționale a Legii Voluntariatului, Planului Național de Acțiune și Programului Național de Voluntariat, precum și a pașilor următori. Obiectivul nostru este să coagulăm energiile necesare pentru adoptarea de către autoritățile competente a acestor propuneri realizate într-un amplu proces participativ.

Înscrierile penru participarea la conferință sunt deja lansate, cu termenul limită în 5 noiembrie 2021, ora 23:59. Lista finală a participanților selectați va fi publicată în data de 8 noiembrie 2021. Sosirea la conferință va avea loc în data de 4 decembrie 2021, iar plecarea în data de 6 decembrie 2021. Costurile de transport, cazare și masă vor fi acoperite de către organizatori. Cazarea va fi asigurată în regim de 2 stele, cu două persoane în cameră (cu baie în cameră). Masa va fi asigurată în regim de catering. Concertul de la finalul conferinței este o activitate cu acces gratuit, realizată în cadrul proiectului.

Agenda Conferinței Naționale

10:00 – 11:30Deschiderea conferinței
Incursiune în călătoria proiectului, de la obiective, provocări, etape parcurse, până la  rezultatele obținute
11:45 – 13:15Cum recunoaște, susține și sprijină statul voluntariatul

Dialog între participanți și reprezentanții autorităților publice, pe baza propunerilor rezultate în cadrul proiectului
14:15 – 15:45Mai concret, încotro ne îndreptăm? (I)
Prima parte a dialogului pe domeniile din strategie, între participanți și speakeri invitați în panelurile tematice succesive
16:00 – 17:30Mai concret, încotro ne îndreptăm? (II)
A doua parte a dialogului pe domeniile din strategie, între participanți și speakeri invitați în panelurile tematice succesive
17:30 – 18:00Încheierea conferinței
Prezentarea sintezei rezultatelor sesiunilor de dialog și prezentarea etapelor următoare
19:30 – 21:00Eveniment cultural
Un concert oferit de gazde va încheia seara Conferinței Naționale organizată în viitoarea Capitală Europeană a Culturii.