ANOSR devine partener național

În perioada 20 septembrie – 24 octombrie, tineri din toată țara sunt chemați la dialog pentru conturarea Strategiei Naționale a Legii Voluntariatului, acțiune pornită din nevoia de a stabili pași concreți în aplicarea acestei legi.

Strategia națională a legii Voluntariatului este un proces consultativ și participativ, pornit de la nevoile și percepțiile beneficiarilor și orientat spre responsabilizarea managementului public privind efectele și rezultatele voluntariatului. 

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) se alătură oficial în conturarea Strategiei naționale a legii Voluntariatului, proiect coordonat de către Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT).

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este prima federație națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care, de peste 22 de ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, precum și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală.

ANOSR joacă un rol important în realizarea strategiei, deoarece reunește studenți din 19 centre universitare din întreaga țară, întărind astfel opinia studenților voluntari ce vor participa la dialogul cu autoritățile din toată țara. Se urmărește susținerea tinerilor în aceste demersuri nu doar pentru că sunt cea mai critică componentă în conturarea modelului pentru generațiile viitoare, ci și fiindcă aceștia, printr-o strategie eficientă, pot crește ideea voluntariatului și după vârsta de 35 de ani.